2019. július 21., vasárnap

Árontól segítséget kértem


Nem sokkal 5 óra után ébredtem.

Az csak a kisebb probléma, hogy elfogyott itthon a kenyér és autó sincs, mert el tudok sétálni a boltig gyalog is, sőt még a kerékpárt is elő lehet venni. Ami jobban aggaszt, hogy Norci még nem szokta meg ezt a kiszolgáltatott helyzetet a villanyautóval, hogy ha nincs benne szufla, akkor nem megy az autó.

Tegnap arról írt, hogy Horányból elgurult Békásmegyerre, mert a net szerint ott van a legközelebbi töltő, az autó már csak 12 % töltöttséget mutatott és a töltő foglalt volt.

Hiába van egyre több töltő, ha még mindig kevés.

Az lett volna a jó, ha nem felejtem el az autóba tenni a 230 Voltos töltőjét, de azt elfelejtettem. Most hiába igyekszem pótolni, azt legkorábban kedden kapja meg.

Készítettem reggelit (sült császárszalonna hagymával, rajta két tojás), mellé tejeskávé. Ünnepélyesen felbontottam az első üveg kovászos uborkát, de az uborkáig el se jutottam, mert a tetején a fokhagyma, a zöldpaprika és a zöld paradicsom váltak kovászolt savanyúvá. Nagyon finom lett.

Kenyér nem volt itthon, én meg lustára vettem a figurát és a szembe szomszédtól kértem kölcsön.

Közben megjött P. Matild, rendezte a Zoli bácsi bérlését és írásban megállapodtunk, hogy meghosszabbítjuk jövő március 1-ig a bérleti szerződést.

Hogy a télen ne fagyjon meg Zoli bácsi, fogok beszélni V. Ilonával, hogy még ne akarja elvinni a Szieszta kályhát. 

Matildnak adtam egy üveggel a kovászos uborkából.

Még ebéd előtt egy jó nagy adag angolt letöltöttem. Ebédre egy üveg csirkeleves kenyérrel.

Áronnal összevitatkoztam távolból, mert úgy tűnt, hogy nem érti, hogy a töltő fel fog jutni Budapestre, de el kellene hozni, amiben kértem a segítségét, pedig értette, csak nem akarta megérteni, helyette pedig azt állította, nem érthető, amit kérek és közben megengedhetetlen hangot használt.

Úgy látom, hogy a szilva is a fán fog maradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése