2019. július 26., péntek

Rainbow-t elvitték


A reggeli rossz hír, amit Matild telefonon közölt, hogy Zoli bácsinak agyvérzést állapítottak meg a klinikán.

A reggelihez nem lett volna kedvem elballagni a Dabi Vegyesboltba kenyérért, de szerencsémre a mélyhűtőben találtam néhány szeletet, amikből kettőt rögtön meg is pirítottam.

Császárszalonna csíkokat sütöttem hagymával és ráütöttem egy tojást. Tálaláskor vágtam fel hozzá paradicsomot és csípős paprikát, utána tejeskávé.

Egyetlen napi blog bejegyzésem maradt félbe, azt most befejeztem és rögtön közzé is tettem.
A délben elfogyasztott reggeli után, délután 3-kor eljött az ideje egy kis úszásnak.

Az idő nagyon barátságtalanra fordult. Egy kicsit szemerkél az eső, de emellett felerősödött a szél, fenyegetve, hogy mindjárt komolyabban is esni fog.

A víz finom volt, de az erős szél miatt a hátúszás kellemetlen volt.

Rainbow (a Zoli bácsira bízott kutya) egyfolytában ugatott, hogy neki senki nem ad enni?

Az úszás után elővettem a hűtőládából egy nemtudommit, mert így fagyottan csak annyit láttam, hogy sötét lila színe van. Felmelegítve kiderült róla, hogy ez egy nagy adag zöldséges csirkeaprólék leves, de mivel lila káposzta is került a zöldségek közé, így az egész lila lett. Nem nézett jól ki, de az íze finom volt. A felét megettem egy pirítóssal, a másik felét pedig odaadtam Rainbow-nak. Ő is nagyon jóízűen megette és hálásan csóválta a farkát.

Később jöttek érte Majosházáról a gazdái és elvitték.

A szeles idő végül nem váltotta be a fenyegetését és így 8 órakor nekem kellett egy nagy locsolást végeznem.

Vacsorára levágtam négy szeletet az Anikától kapott cukkiniből, a szélét meghámoztam, megsózva kicsit állni hagytam, majd paprikás liszt, tojás, prézli és kirántottam. Nagyon finom lett, hozzá száraz Egri Bikavér.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése