2019. július 15., hétfő

Insalata Caprese



Kapkodni nem kell, de ha nem akarok késni az ügyvédnő előtti adás-vételi szerződés aláírásról, akkor odafigyelni igen.

A tervezett menetrend:

¾ 8-kor felkelés.
Mindent újra bepakoltam az autóba, ami első pöcre indult.
8-kor indulás és 9-re érkezés Gazdagrétre. Ott az autóval leparkoltam és Mannát szabadlábra helyeztem. Fel se mentem a lakásba, gondoltam ráérek majd ügyvéd után.
½ 10-kor indulás tömegközlekedéssel (8-as busz, 2-es villamos) és akkor még marad 20-30 perc biztonsági tartalék, hogy gyalog megkeressem az Ügyvédi irodát V. Dorottya u. 6.

Pontban 11-re érkeztem.

Az ügyvédnő mindent előkészített, csak alá kellett írogatni. Behozott egy notebookot, amivel ott am Ort und Stelle online átutaltam Zsoltnak a telek vételárának fennmaradó részét és ugyancsak tömegközlekedéssel 1 órára már haza is érkeztem.

Mindent felhoztam az autóból.

Itthon volt alkalmam meggyőződni a lakásban uralkodó rendetlenségről.

Némi pihenés után levittem a feltöltött ballont a smaragdfának és vártam, hogy Áron hazaérjen, hogy együtt megebédelhessünk.

Amikor megjött, mondta, hogy kikísérte Leót a Déli pályaudvarra, aki ment Balatonra, de egyek egyedül, mert ő evett már Leóval.

Végre, két hónap után lementünk a K&H bankba elintézni Áronnak a Junior számláját és kártyáját.

Felírattam az Eliquist receptet és ki is váltottam.

5-kor elindultam egyedül Dömsödre, mert Áron kérte, hogy Mannát hagyjam ott, de hagyjak neki pénzt kajára.

A Szigethalmi Tesco-bán megvettem az Insalata Caprese-hez hiányzó alapanyagokat (Mozarella, paradicsom, kakukkfű) és vettem néhány csirkecombot.

A bázisra érve rögtön elültettem a cserepes kakukkfüvet, amiből rögtön le is loptam egy kicsit, meg szedtem jó pár bazsalikom levelet is a Capri salátához.

Feltettem sülni az alaposan megfűszerezett, beirdalt és fokhagymával megtűzdelt csirkecombokat, és amíg az sült, elkezdtem készíteni a Capri salátát, amit készen betettem a hűtőbe, reggel lesz a felavatása.

Emőke lányom azt mondta, hogy péntekig még kitalálják, miképp legyen, amikor Norci elviszi másfél hónapra a zöld LEAF-et.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése