2019. július 29., hétfő

szilvalekvár


7:45-kor ébredés és egy jó fél óra lustálkodás. Közben előveszem a Duolingót és abban is az olaszt, mielőtt még minden kihullana a fejemből.

Az idő egy kicsit lehűlt. Az elmúlt héten egy kicsit elkényeztetett a nyár és most már a 20° C is hűvösnek érződik.

Átutalok egy lejárt Telenor számlát.

10 óra van. (It’s high time to have a breakfast.) Legfőbb ideje reggelizni.

Készítenék is valamit, de nagyon nehezen megyek le, a derekam megint beszart.

Közben kaptam egy értesítést a Jófogástól, hogy az eladó lemondta a Xiaomi roller GLS-en történő szállítását. Először azt gondoltam, hogy túlalkudtam a dolgot, de azután kiderült, hogy csak július 30.-ára kapott műszaki átvizsgálási időpontot és így csak augusztus elején indulhat az üzlet.

Délután leszedtem, illetve felszedtem 5-6 kg szilvát. Megmosás, kimagozás. 40 dkg kristálycukor és már kezdődhet is szilvalekvár készítése.

Közben feltettem a fertőtlenítő főzőbe az összes fellelhető és méretes üveget és fedelet, hogy mire készen van a lekvár legyen mibe tenni.

Vacsorára a tegnap este is bevált rántott halat sütöttem meg burgonya csíkokkal és kovi ubival majonézbe mártogatva fogyasztottam.

Vacsora után kimértem a mintegy 6 és fél üveg szilvalekvárt és gondosan lefedve, fejre állítva, ahogyan Erdős nagymamámtól tanultam eltettem ágyneműk alá dunsztolódni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése