2019. július 22., hétfő

Még mindig a Fi relé


Már jóval 8 óra előtt felébredtem, de a felkelésre csak akkor került sor, amikor Gábor becsöngetett, hogy jött az ajándék nyomtatóért. Ez majdnem ugyanaz a HP, mint ami dolgozószobában üzemel, csak nem WiFi-s. Nagyon örülnék, ha a „kutya jó gazdához kerülne.”
Egy eszközzel kevesebb és akkor a rendetlenség is csökken.

Ha már amúgy is felkeltem, összeütök magamnak egy reggelit (sült abált szalonna csíkok, vöröshagyma, ráütve egy tojás), hozzá kenyér és az új kovászos uborka. Utána tejeskávé.

Kint szikrázó napsütés. Digitális csend, se új hír, se email, csak a pihenés.

Remélem, hogy ha jól bekenem magam napvédő faktorokkal, akkor nem vagyok kitéve napszúrásnak, de nem tudok ellenállni a Dunának.

Közben telefonált Gábor, hogy egy próba erejéig vigyek át neki adaptert és adatkábelt, Klári pedig meghívott ebédelni egy tejfölös gombapaprikásra teljes kiőrlésű lisztből készült galuskával. Utána kávéval és fagylalttal is kínáltak, de csak a fagylaltot fogadtam el.

Gábor kipróbálta a nyomtatót és úgy döntött, hogy vásárol hozzá kábeleket.

P. Matild telefonált, hogy Zoli bácsit este sztrókkal vitte be a mentő az Üllői úti klinikára. Egyben kért, hogy vigyek át a kutyának vizet és valami kaját. Vittem, de a kutya oda se jött, mert szerintem szomorúan várja a Zoli bácsit.

Még csak délután 4 óra van, és még szépen süt a nap, ezért elhatározom, hogy leúszom a napi 2 km-es penzumot. A Duna vize most is nagyon finom.

 A vízből kijövet elhatározom, hogy elkészítem a paprikás krumpli vacsorát.
A vöröshagyma dinsztelésével kezdődik minden. Közben meghámozom és feldarabolom az összes itthon található krumplit, amiben van piros krumpli is. Piros paprika és egy kis vízzel megy bele a krumpli is.

Beleszeletelem a kolbászt is, meg szórok bele némi egész köménymagot.

A locsolás közben megint elment az áram. M. úrnak rendbe kellene hoznia a ház áramhálózatát, de most szabadságon van.

Hosszas logikai keresgélés után arra jutottam, hogy az „S” fázisban van a hiba és azt is vagy egy LED lámpa vagy a külső merevlemez tápja okozza. Ezt még tovább kell vizsgálgatnom.

A LED lámpa egy néhány perce világít és a Fi relé nem old le.

Most bedugom a külső merevlemez tápját, mert lehet, hogy az a bűnös.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése