2015. március 27., péntek

A tél még csikorgatja a fogát

Borús, szeles időre ébredtünk. Áron odabújt mellém és közölte, hogy igazam volt tegnap este, amikor már sokadszorra szedett magának a milánói makaróniból és én szóltam, hogy nem fog tudni jól aludni.

Áron jó későn indult 7:22-kor, ami azt jelenti, hogy az utolsó tíz percben már idegeskedtem amiatt, hogy el fog késni.

Én sokáig lustálkodtam, még ágyban olvastam a „Szüret” könyvet.

Felkelés után megreggeliztem és elhatároztam, hogy egy kicsit összekapom a lakást.

Először is kijelentettem, hogy vége a télnek és most már tavasz lesz. Ez ügyben felhívtam a gumis bácsit, hogy úgy készüljön, hogy ha ma ötig odaérünk, akkor szeretném, ha a téli gumikat lecserélné a nyáriakra.

Utána felhoztam a csomagtartóból a hóláncot, mondván, hogy most egy darabig nem lesz olyan nagy hó, amiben elakadhatnánk.

A lakásban elrámoltam a kesztyűket, sí- és korcsolyacipőket a helyükre, hogy valamelyest adjak a rendnek. 
A piros kosárba kezdtem berakni a cuccokat, amiket Dömsödre kell vinnünk.

Felhívtam Adrit, hogy ha van kedve, akkor jöjjenek le holnap családostul egy kis buffallói kényeztetésre, de nekik ez a szombat erre nem jön össze. Majd Húsvét után, - mondta.

Véglegesen nem mondtam fel a télnek, ezért bekapcsoltam a Dömsödi fűtést, mivel a kütyü azt jelezte, hogy ott most 4 fok van.

Levittem Mannát, hadd csavarogjon a délutáni indulásig.

Möci csöngetett be, ölében a Mannával, hogy ezzel a szegény macskával, akkor mi legyen, mert bekéredzkedett a kapun. Szótlanul elvettem tőle és már csuktam is be az ajtót.
                                     
Áron korán jött haza. Eldicsekedett a matek és a nyelvtan ötösével, de a gyomra még nem jött teljesen rendbe. 

Összeszedtük Mannát is és gyorsan bepakoltunk mindent az autóba. Beugrottam a nyugger PET palackokért, hogy az se maradjon ki. Indulás.

Az autóban részletesen kikérdeztem a két hozott ötös körülményeiről, miközben elmondtam, mennyire örülök és ez mennyire fontos nekem.

A TESCO-hoz érve abban maradtunk, hogy ő maradjon az autóban és pihenjen, én majd gyorsan elintézek mindent.

Gyorsan bedobáltam a PET palackokat és nem vettem sok mindent, csak csirkeaprólékot, főtt füstölt tarját, sajtot, nápolyit, Unicumot, leveszöldséget, és már tűztem is vissza az autóhoz, mert öt óra előtt oda kellett érnünk a gumishoz.
Még tettünk egy rövid kanyart a Kikában a zenebolthoz, mert Emőkének egy Repertoire 1-et terveztünk Húsvéti ajándék gyanánt. Sajnos nem volt nekik, de keddre meghozatják.

Nem maradt egy egész óránk, hogy odaérjünk a Kiskunlacházi GumiPont-hoz, ráadásul a hírekben az is szerepelt, hogy a 200 darab új okos traffipax készülékeket mától veti be a Rendőrség és egyelőre csak a sebesség túllépést ellenőrzik.

Két perccel öt óra előtt érkeztünk a Gumiponthoz. A főnök már előkészítette a négy nyári guminkat, Áront pedig behívta az üzletbe, hogy egy másik kisfiúval (őt is Áronnak hívták), játszanak az XBOX autóverseny játékkal.

Útközben Áron még beszólt a Vegyesboltba, hogy holnap tegyenek félre nekünk egy fél kárpát kenyeret.

Még a lemenő nap sütése közben értünk le Dömsödre. A smaragdfa még nem nyitotta meg a lapát méretű leveleit, de én nem is csodálom, mert olyan hideg van, mintha még tél lenne, miközben szinte szélvihar van.
A házba lépve két jó dolog vár minket: a jó meleg és az, hogy itt járt hamupipőke.

Nem is beszéltem meg Ágival, hogy jöjjön takarítani és mégis jött. Felhívtam, hogy mi történt. Elmondta, hogy bejött, mert használta a mosógépet, és amíg az ment, gondolta, egy kicsit rendet csinál.

Elővettem a mélyhűtőből két méretes csirkecombot, a mikróban felengedtettem és miközben kifőztem néhány szem krumplit, kirántottam a csirkecombokat.

Bekaptam egy Unicumot és levágtam egy nagyobb adag áztatni való bélyeget.

A vacsora rántott csirkecomb volt petrezselymes krumplival és savanyúval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése