2015. március 16., hétfő

Az ideiglenes híd

Áron mindig reggel kér pénzt, hogy valamit vehessen az iskolai büfében. Lehet, hogy azt tapasztalta, hogy félálomban bőkezűbb vagyok?

A sok fogorvosi beavatkozás után kezd helyreállni a lelki békém. Adri telefonált, hogy ma este 7-re készen lesz az ideiglenes hidam, menjek oda és akkor felteszi, és akkor már legalább tudok majd beszélni, mehetek emberek közé, megtarthatom holnap a „gyerek-német”-et és szerdán mehetek a brushup-ra.

Eddig nem értettem, hogy két napja miért cikizi a sok baki miatt mindenki az új M1-et, de most már kezdem érteni. Ma délelőtt belenéztem. Hűvösvölgyi Ildikóval készítettek egy interjút a tegnap kapott Kossuth díja alkalmából. Egyszer csak hallom, hogy amit mond azt már egyszer mondta. Hát ez előfordulhat mindenkivel 60 év fölött, gondoltam. Én is hülyülök, de én már régen voltam 60. Igen ám, de a második mondatot is mondta már egyszer. Ez a nő vénségére meghülyült? Nem. Ugyanazt az ötperces blokkot kétszer egymásután adták le. Most már értem, hogy sok a baki.

Meghozták a megreklamált ágynemű garnitúra cseréjét.

Áron már ½ 3-kor itthon volt. A sorrendiséget még reklamáltam, de hozott egy ötöst informatikából és úgy megörült annak, hogy a számítógépe eléri az Internetet a wifin keresztül, hogy hagytam egy kicsit, hogy játsszon.

Öt óra után már elkezdtem körülnézni, hogy mit készítsek vacsorára. A mélyhűtőben találtam három méretes keszeget. Hát csak nem fogom hagyni itt megromlani. Rögtön kivettem és a lefedett kerámia serpenyőben olajon kezdtem melengetni Közben meghámoztam négy nagyobb darab krumplit és egy nagy fej vöröshagymát. Áron segített megkeresni a halfűszert és megpucolni néhány gerezd fokhagymát. A halakat befűszereztem és befokhagymáztam, a krumplit felszeleteltem, megsóztam, megborsoztam és mindent bezúdítva a kerámia serpenyőbe elkezdtem fedő alatt sütögetni.
Közben kértem Áront, hogy szóljon Emőkének, hogy a vacsora tálalva.

Nekem éppen, hogy csak annyi időm maradt, hogy Emőkével és Áronnal bekapjak néhány falatot, uborkával kevert majonézzel és otthagytam őket vacsorázni, mert nekem mennem kellett Adrihoz az ideiglenes hídért.

Pontban 7:00-kor érkeztem és nem sokkal később megérkezett Adri is Bogival. Ma igazán nem volt szadista, de azért elbíbelődött a számban egy órát, amíg az ideiglenes hidat felragasztotta.

Boldogan értem haza, pedig tudtam, hogy a nyugalom nem tart örökké. Holnap kell mennem vérvételre, hogy megállapítsák, a szuri mennyire zavarta meg az INR értékemet. Utána szerdán varratkiszedés és csütörtökön Urológia.

75 év felett, az ember a fél életét, az egészségügy környékén tölti, ha törődött az egészségével. Ha nem törődött, akkor az egész életét ott tölti.

Amikor hazajöttem, bementem a CBA-ba tejért és Unicumért, mert ezt a sok tortúrát máshogy nem lehet kibírni.
Áron még átkérte magát Emőkéhez, hogy egy kicsit gyakorolhasson a zongorán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése