2015. március 17., kedd

elhülyülés - okosodás

Félálomban voltam, amikor Áron megkérdezte, hogy: „Jól aludtál Apa?”. Jól.

Nyolc óra után keltem. Beiktattam egy borotválkozást és reggeli nélkül már ½ 9-kor indultam Berencsi doktornőhöz. Jól is tettem, mert a Németvölgyi út egy része le volt zárva és egy elég nagy kerülőt kellett tenni. Így azután pontban 9-kor tudtam hozzá bejelentkezni.

Gyorsan és nagyon ügyesen végzett a vérvételemmel. Kérte, hogy délután 2 és 3 között hívjam az eredményért.

Hazatértemkor készítettem magamnak egy reggelit, lefejtem az aznapi kefirt és bekészítettem az újat.
Kicsit rendet csináltam a konyhába, mert a gyerek-német előtt erre már nem lesz időm. Elindítottam a mosogatógépet és indultam Dömsödre.

A úgy van, hogy a szellemi életemben valamelyest egyensúly legyen, hogy miután hülyülök és vasárnaponként Dömsödről hazajövet ott felejtek néhány dolgot, ezért kedden, amikor tömegközlekedéssel  oda-vissza megteszem a Budapest-Dömsöd utat, hogy felhozzam, amiket ott felejtettem, az úton négy órát tanulok, hogy okosodással ellensúlyozzam a hülyülésemet.

Most a notebookon kívül egy francia szöveggyűjteményt vittem magammal.

12:05-kor szálltam ki Dömsödön a távolsági buszból. Az út a házig, ha egy kicsit kilépek, akkor 20-25 perc. Csak úgy érem el a 12:55-ös buszt, ami visszavisz Budapestre, ha nagyon összeszedetten semmi perc alatt felkapom azokat a dolgokat, amiért lejöttem. Ha még le akarom olvasni a villanyórát a Solar System végett, akkor ezt a buszt egyáltalán nem érem el.

Nem baj, úgy döntöttem, hogy legfeljebb majd a 13:55-össel megyek. Négyre akkor is hazaérek, amikorra megjönnek a fiúk a gyerek-németre.

Szerintem mindent sikerült bepakolnom és még a villanyórát is leolvastam. Amikor elindultam, megint mellém szegődött a szerencse, mert az első autót leállítva, megkérdeztem, nem megy-e a buszmegálló fele. „De mehetek arra is.” Beszálltam és 12 perccel korábban értem a buszmegállóhoz, mint, hogy megjött a busz.

A megállóban ért Emőke lányom telefonja, hogy mi lenne, ha venne egy nagyobb nyereségű antennát a wifi routeremhez. Mit gondolok, akkor nagyobb biztonsággal érné el a széles sávú Internetemet?

Négy óra előtt tíz perccel értem haza. A fiúk addigra már ott randalíroztak, nekem pedig maradt annyi időm, hogy egy tányér borsópürét bekapjak. A borsópürét Emőke még akkor készítette, amikor még nem tudtam rágni, de nagyon finom volt.

Négykor kezdődött a német gyakorlás. A fiúk fegyelmezetlenek voltak, de az óra jókedvűen és hasznosan folyt. Azt vettem észre, hogy ha lazábban tartom a gyeplőt, akkor érdeklődőbbek minden új iránt, amit eddig még nem tudtak. Egymással versengve próbálták megoldani a feladatokat és a poroszos módszert kerülve szomjaztak az új ismeretek elsajátítását.

Emőkénél Zoli próbálta rendbe hozni az Internet elérés biztonságát. Délután vettek egy ugyanolyan TP-LINK wifi routert, mint az enyém, de ez nem segített sokat. Végül nekem kellett a wifi routeremet egy jobb pozícióba helyezni ahhoz, hogy Emőkénél biztonságosabb legyen az Internet elérése.

Áront időben beküldtem fürdeni és hajat mosni.
A tény, hogy ma mindent sikerült egy fokkal jobbá tenni, az bearanyozta a napomat.


Lefekvéskor Áron még megkért, hogy meséljek neki az én gyerekkoromról. A történeteket nagy odafigyeléssel hallgatta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése