2015. március 28., szombat

Borús idő, fúj a szél

Mire felébredtem, már elmúlt 9 óra. Mannát rögtön beengedtem.

Azzal nem is próbálkoztam, hogy Áront is hívjam magammal a piacra. Az idő amúgy is nagyon barátságtalan volt.  Annyira fújt a szél, hogy a kolbászos fel sem szerelte a standja fölé a sátorlapjait.

A piacon csak egy pár csípős kolbászt vettem megy egy olyan szögre akasztható füstölt sertés gerincet, amiből egy darab jó lesz majd a bablevesbe. Vettem még egy fél kiló tarkababot és visszafele beugrottam a Vegyesboltba a félretett fél kárpát kenyérért, meg egy pohár tejfölért.

Gondoltam, hogy Áront hagyom még egy kicsit lustálkodni és addig elkészítem a reggelit. Ha Dömsöd, akkor bundás kenyér, rajta egy vékony szelet angol szalonna és sajtcsíkok rásütve.
Reggeli után feltettem a bablevest főni. A két marék tarkababon kívül belekerült egy jó darab a füstölt gerincből, sok zöldség meg csirkeaprólék.

Amíg leves főtt elkezdtem kiteregetni a leáztatott bélyegeket.

Ebédre nagyon belakmároztunk a levesből és utána elraktam préselőbe a már majdnem teljesen megszáradt bélyegeket és átmentem Gabikáékhoz. Megnéztem, milyen egyszerűsített szövegű angol könyveket vett. Közben kávézgattunk. A könyvek, amiket vett nagyon tetszettek. 

Gabika panaszkodott, hogy a wifi routerjét nem tudja magasabbra tenni, mert a számítógépével összekötő kábele (RJ45) túl rövid. Megígértem neki, hogy majd ha hazamegyek, megnézem, lehet, hogy fogok tudni adni neki egy hosszabbat.

Visszafelé benéztem Ágihoz. Már sok mindent rendbe hozott a lelakott bérleményen. Néhány kupica pálinka közepette én is megcsináltam neki néhány dolgot (TV beállítása, nem működő világítások), de azért maradt még sok csinálni való.

Áron, bár egész nap Skype-olt Leóval és a barátaival., de megígérte, hogy holnap felmondja a történelem leckét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése