2015. március 30., hétfő

„Ha egy munkához hozzákezdesz, akkor már a felén túl vagy.”

Áronnak még este kikészítettem az ebédpénzt, így reggel már csak annyit kellett mondanom, hogy ott van a cipős szekrény tetején.

Már megint a kora reggeli órák azok, amikor a félig körvonalazódott ötleteimből egy felhasználásra alkalmas megoldás születik. Most is ez történt. El is határoztam, hogy reggeli után le is ülök a gép elé, hogy végleges formába öntve el is küldjem a javaslatomat. Ezeket a gondolatokat nem szabad ugyan elkapkodni, de az sem helyes, ha évekig azon morfondírozunk, hogy le kellene már írni és el kellene már küldeni, mert egyszer csak valaki másnak is az eszébe jut és akkor oda a dicsőség.
Reggelire főtt debreceni és lágy tojás, no meg tejeskávé.

Utána, ahogyan az az elmúlt héten megbeszéltük, felhívtam Győzőt, hogy ma délután mikor tudunk találkozni és egy kicsit beszélgetni.

Leültem a számítógépem elé és elkezdtem írni. Éreztem annak a görög bölcseletnek a valóság tartalmát: „Ha egy munkához hozzákezdesz, akkor már a felén túl vagy.”

Rendszereztem és pótoltam az elmaradt blog bejegyzéseimet.

Győző 16:00 óra után felhívott, hogy most tud indulni Törökbálintról és 20 perc múlva tudunk találkozni a mellettünk lévő CBA parkolójában.
Győző azzal kezdte, hogy hozott nekem ajándékba egy apukája által írt könyvet (D. Gy.: Bajtai kisbetyárok)

Beültünk a volt pizzázóba, én egy kávét, ő csak egy buborékmentes vizet kért.
Sorban előadtam neki a három témát, nagy hangsúlyt adva az egyiknek. Győző díjazta az ötletemet és bizonyos keretek között biztatott a folytatásra. Régen találkoztunk és nagyon jó volt vele ezt a f él órát együtt tölteni. Amikor elbúcsúztunk, nagyon feldobódva jöttem haza.

Áron már itthon volt, de a kis bőrönd pakolása csak nem akar haladni.  Frissiben elkezdtem olvasni a kapott könyvet és már az elején tetszik.

Áron lesi, hogy mikor jön már haza Emőke, mert szeretne vele és Mannával lemenni, sétálni. A vacsoráját is Emőkénél költötte el. A lecke meg a többiek persze mind elmarad.


Végül én is átmentem, mert szükségem volt Balázs email elérhetőségére és a Construma belépőjét is Emőkénél nyomtattam ki.

Áron még maradt egy kicsit, mert Emőke kinyomkodással próbálta eltüntetni Áron kamaszkori pattanásait. Ennek én nem nagyon örültem, mert félek, hogy valamelyik elfertőződik. Jobb módszernek találom a reggeli és esti arclemosást, azzal a speciális szerrel, amit erre a célra vásároltunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése