2015. március 12., csütörtök

TP-LINK router

Viszonylag jól aludtam és a duzzanat is csökkent némileg.

Nem sokkal azután, hogy Áron elindult, én is felkeltem. Készítettem magamnak egy kis reggelit és nagyon óvatosan, hogy csak a hátsó fogaimhoz kerüljön az étel, megettem.

Elolvastam a könyv utolsó oldalait és 11-kor elindultam a könyvtárba. Odakint olyan hideg van, hogy azon sem csodálkoznék, ha visszajönne a tél. A könyvtárban meghosszabbították a tagságomat és kivettem három könyvet. Egy 2-es szintű könnyítettet Gabikának, hogy kipróbálja, egy 6-os szintű Stephen King könyvet pedig magamnak. 

Már régóta furdal a kíváncsiság, hogy milyen egy Stephen King könyv, amiket ezer számra ír az írója és millióan olvassák.

A nap nagy része az új TP-LINK wifi router konfigurálási kísérleteivel telt. Nem ment pedig nagyon küzdöttem.
Kettő körül érkezett a Telekom embere és nekiült, hogy majd ő. Amikor már ő is nagyon elakadt,ő sem értette, hogy a 192.168.1.1-re, de az 1.0.-ra és a 0.1-re se jön be a TPLINK router ablaka, és akkor telefonon kért technikai támogatást, de egy idő után azzal együtt feladta. Azt javasolta,vigyem le a routert a Csiki-hegyek utca 14.-be, ott van a KOMEL Kft., ők semmi perc alatt megoldják a problémát én pedig mondjam fel az IPS szerződést az Invitelnél és kössek új szerződést rajta keresztül a Telekommal. Most már nagyon közel vannak üvegszállal és 10 Mbps-t adnak havi 3200.-ért. Szerintem üzletszerzői jutalékot kap, mert nagyon hangsúlyozta, hogy ne a központot hívjam, mert azok nem tudják, hogy itt milyen közel van a végpont, őt hívjam.

Áron közben hazaért és nem azt kérdezte, van-e valami enni vagy inni való, hanem, rögtön azt kérdezte, működik-e a wifi?

Nosza, vettem a kabátom és levittem a routert a KOMEL Számítástechnikai üzletbe. Ott ugyan nem tudták bekonfigurálni, mert nem volt ott az a szakember, de annyit elárultak, hogy a TPLINK esetében már nem működik a 192.168.1.1 csak a leírás, amit a routerhez kaptam még régi és próbáljam meg a www.tplink.login.net oldalon, ott azonnal be fog jönni a konfigurációs oldal.

Hazajöttem, megpróbáltam, ott se jött be.

Na erre felhívtam a TP-LINK technikai ügyeletét (06 40 100432) és ott egy nem magyar ajkú kolléga készségesen egy fél óra alatt a kezemet vezetve segített a konfigurálásban.
Sajnos azért elkövettem azt a hibát, hogy a régi SSID-t  és jelszót adtam meg az új eléréséhez. pacher helyett legalább pacherTP-t kellett volna adnom, de nem így tettem.

A lényeg, hogy az új router annyira már funkcionál, hogy az asztali gépen RJ45-ös kábellel a notebookon pedig wifivel van már Internet elérés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése