2015. március 20., péntek

Még nem rügyezik a smaragdfa.

Felkelés után úgy intéztem a reggelit, hogy ½ 10-re beérjek Kádár úrhoz. Pontosan oda is értem. Megmutatta, hogyan kaphatnék tetszőleges időintervallumból kivonatot a folyószámlámon történtekről. 
Utána kinyomtatta a befektetések jelenlegi állapotát, ami nekem azért volt fontos, hogy tudjak referálni a nagyinak a megtakarításairól.

Hazamenet még olvastam a tőle kapott Figyelőt. Ami különösen érdekelt benne, az Demján Sándor és a regnáló kormány viszonya.

Otthon megpróbáltam úgy összekészülődni, hogy hétvégére na hagyjunk nagyon nagy kupit a Gazdagréti lakásban.

Ebédre a maradék borsópürét ettem.

Áron nagyon időben és jó hírekkel érkezett haza a suliból. 

Negyed óra sem telt bele, már ültünk az autóban és megcéloztuk a TESCO-t.

Áron nem érezte jól magát, vagy csak nagyon fáradt volt, minden esetre kérte, hogy egyedül menjek be a TESCO-ba, ő addig pihen egy kicsit az autóban. 
Így is lett, nem erőltettem, hogy bejöjjön velem.

Igyekeztem minél gyorsabban végezni, mindent megvettem, mi szem szájnak ingere, de azért így is bele tellett 20-30 perc, mire visszaértem az autóhoz.

Még mindig biztatóan sütött a nap, amikor célba vettük Dömsödöt. Útközben Áron elbóbiskolt én pedig bekapcsoltam a Dömsödi fűtést, de ez már olyan későn történt, hogy amikor leértünk, a házban még csak 15 fok volt.

A smaragdfa csonkját hiába vizslattam, azon nem találtam egyetlen rügyet sem, nemhogy kihajtott ágat, amit pedig már nagyon szerettem volna látni. 

Gyorsan kipakoltunk. Manna természetesen azonnal elment „világgá”.

Én kimentem fát vágni, Áron pedig nagyon szakszerűen bemelegítette a kéményt. Begyújtottam a cserépkályhába, a kazán pedig egyfolytában ment és így két oldalról megtámadva a hideget, szinte ¼ óránként emelkedett egy fokkal a hőmérséklet.

A cserépkályhában ropogott a tűz. Vele szemben leültünk. Én vagdostam az áztatni való bélyegeket, Áron pedig részletes előadást tartott a XIX századi Európában zajló történelmi folyamatokról. Nagyon tetszett az előadása.


Vacsorára megsütöttem egy darab véres, és egy darab májas hurkát, készítettem mellé egy kis mustáros sült hagymát, mert annak a múlt héten nagy sikere volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése