2015. március 6., péntek

Fosok a azájsebészettől

Reggel arra ébredtem, hogy már csak öt nap az élet, mert utána jön a szájsebészet. Hiába tudja a jobbik énem, hogy ezen túl kell esni, a másik énem be van tőle szarva. Ráadásul holnaptól abba kell hagynom a napi egy tabletta Sincumar-t és helyette minden nap be kell adnom magamnak egy Fraxiparine injekciót.

A 400 Watt-os inverter eladója hívott, hogy elfogadja a 10.000.- forintos ajánlatomat és akkor a költségemre szívesen postázza. Jobb ajánlattal álltam elő: Most átutalom a pénzt és néhány héten belül valaki hozza fel (Békés megyéből) akárhova Budapestre, ahova én érte megyek. Rendben – mondta – küldi a Bankszámla számot és akkor onnan folytatjuk.

Elkezdtem összepakolni, hogy mire Áron megjön a suliból, indulhassunk.

Áron úgy jött haza, hogy hozott egy ötöst magatartásból, irodalomból és németből. A magatartás ötöst nem is értettem. Át is mentem rögvest Emőkéhez, azzal, hogy lehet, hogy a gyerek beteg?

Mindent bepakoltunk az autóba és indultunk a TESCO-ba, még mindig vigyázva arra, nehogy lemenjünk az autópályára, mert nincs matricánk.

 Én a PET palackokat, meg a sörös üvegeket intéztem, Áron pedig elment megrendelni a pizzát.
A kész pizza kiváltásánál kiderült, hogy ami a múlt héten még 599.- forint volt, az mosta
ntól 999.- forint. Nesze neked 1 % alatti infláció. Csak a pizza több mint 50 %-kal lett drágább és ráadásul olyan sunyi módon, hogy amíg a múlt héten nem csak a pizzás dobozon, de a fali plakáton is szerepelt a pizza ára, mostanra már a plakát eltűnt.

Kicsit mérgelődve hagytuk el a TESCO-t. Irány Dömsöd. Kiskunlacházán beugrottunk a kis zöldségeshez, hogy beadjuk Áginak a takarítási pénzt.

Mannának egész úton a hangját sem lehetett hallani, mert szerintem tudja, hogy nemsokára övé lesz Dömsödön az egész világ.

A Dabi Vegyesboltban Áron vett két pár virslit és holnapra félretetetett egy fél kárpátkenyeret.

Amikor megérkeztünk én pakoltam ki az autóból a cuccokat, Áron pedig a mosogatógépet.

A pizzát útközben megettük, így azután vacsorára már csak egy kis zúza pörköltöt tésztával és a maradék grillcsirkét ettük.


Áron felment Internetezni, én pedig levagdostam egy nagyobb adag áztatni való bélyeget és be is áztattam. Néhány Unicum elfogyott a lefekvésig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése